Kävelykadut valtaavat Vanhan Rauman heinäkuussa

Vanhassa Raumassa vietetään kävelykatuaikaa 6.7.–2.8. Kuninkaankatu ja Kauppakatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä.
Maanantaina 6.7. liikenne suljetaan Kauppakadulla välillä Savilankatu–Vähäkirkkokatu. Kuninkaankadulla ajoneuvoliikenne on kielletty välillä Isokirkkokatu–Savilankatu.
Vähäkirkkokatu on kävelykatuaikana yksisuuntainen Kuninkaankadulta Kauppakadulle päin, jolloin autoliikenne mahdollistuu tarvittaessa Kauppatorille.
Kiinteistöille ajo on sallittu kävelykatualueella alueen yrittäjille ja asukkaille ajoluvalla. Myös huoltoajo on sallittu

- Kävelykadulla kävelijä on kingi ja autoilijoiden tulee sovittaa nopeutensa jalankulkijat huomioiden. Kaupungissa liikkuvien pitää huomioida muuttuneet liikennejärjestelyt ja noudattaa niitä yleisen turvallisuuden vuoksi, suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja sanoo.
Wihertoimi toimittaa kukka-astioita Kauppakadulle Narvi-Sähkön kohdalle, Vanhankirkonkadun ja Pappilankadun risteykseen, Vanhankirkonkadun ja Isoraastuvankadun risteykseen, Kuninkaankadulle Isopoikkikadun risteykseen ja Kuninkaankadulle Isokirkkokadun risteykseen. Kukka-astiat sijoitetaan ajoradan reunaan tehostamaan ajokiellon merkitystä.

- Tänä kesänä kävelykatuaika on pidempi, neljä viikkoa. Haluamme tarjota kävelyelämyksen kesäisessä keskustassa. Uskomme, että tänäkin vuonna meillä vierailee matkailijoita ja kävelykatu palvelee kaupunkiimme tutustuvia paremmin. Vanhaa Raumaa ei voi täysin blokata autoilta, joten kaikkien tulisi muistaa antaa tilaa kävelijöille sekä siellä luvallisesti autoileville. Huomioidaan toisemme ja kuljetaan turvallisesti myös kävelykatuaikana. Parkkipaikkoja Raumalla riittää ja edelleen liikuntarajoitteisen voi tuoda lähelle liikkeen ovea. Haluamme palvella sekä autoilevia että käveleviä asiakkaita, Rakastunut Raumaan -yhteisön puheenjohtaja Pekka Palmu kertoo.

Kävelykatuajan poikkeukselliset liikennejärjestelyt puretaan maanantaina 3.8. Myös kukka-astiat kuljetetaan pois.
Kävelykatuajan järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Rakastunut Raumaan -yhteisö, Rauman Yrittäjät ry ja Rauman kaupunki.

  • Kävelykatuaika: 6.7. - 2.8.2020
  • Kävelykatu: Jalankulkualue, jonne autolla ajo sallittu vain huoltoajon muodossa.
  • Huoltoajo: Tavaroiden/henkilön kuljetus. Pysäköinti kielletty.
  • Kauppatori: Torille ajo sallittu. Vähäkirkkokadun ajosuuntaa muutetaan kävelykatuajaksi, joten torille ajo mahdollista. Torin läheisyydessä on parkkipaikkoja
  • Lisätietoa alueen parkkipaikoista TÄÄLLÄ

Kävelykatu sijoittuu alueelle Kauppakatu välillä Savilankatu-Vähäkirkkokatu ja Kuninkaankatu välillä Isokirkkokatu-Savilankatu