Kävelykatuaika alkaa Vanhassa Raumassa 1.7.

Kuninkaankatu ja Kauppakatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä, kun kävelykatuaika alkaa Vanhassa Raumassa torstaina 1.7. Kävelykatuaika kestää 8.8. saakka.

Liikenne suljetaan Kauppakadulla välillä Savilankatu–Vähäkirkkokatu ja Kuninkaankadulla välillä Isokirkkokatu–Savilankatu.

Kiinteistöille ajo on sallittu kävelykatualueen yrittäjille ja asukkaille ajoluvalla. Myös huoltoajo on sallittu.
– Autoilijoiden täytyy sovittaa nopeutensa kävelykadulla jalankulkijoiden nopeuteen. Muuttuneet liikennejärjestelyt tulee huomioida ja niitä kuuluu noudattaa turvallisuuden vuoksi, suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja sanoo.

Turvallisesta autoilusta muistuttaa myös Rakastunut Raumaan –yhteisön puheenjohtaja Pekka Palmu.
– Vaikka kadut suljetaankin läpikulkuliikenteeltä, ei aktiivista ja elävää kaupunginosaa voi täysin sulkea autoilta. Kaikkien alueella liikkuvien tulisi muistaa antaa tilaa toisilleen, niin kävelijöille sekä siellä luvallisesti autoileville. Huomioidaan toisemme ja kuljetaan turvallisesti myös kävelykatuaikana, Palmu toivoo.

Viime kesän kotimaanmatkailubuumi näkyi vahvasti myös Vanhan Rauman katukuvassa ja kävelyelämys uniikissa ympäristössä sai runsaasti positiivista palautetta.
– Uskomme, että tänäkin vuonna meillä vierailee paljon matkailijoita. Kokonainen Vanha Rauma -elämys ainutlaatuisine yksityiskohtineen avautuu parhaiten jalankulkijalle, ja siksi kävelykatuaikaa on laajennettu entisestään, tänä vuonna reiluun viiteen viikkoon, Palmu kertoo.

Wihertoimi toimittaa kukka-astioita tehostamaan ajokieltoa ajoratojen reunaan Vanhankirkonkadun ja Pappilankadun risteykseen, Vanhankirkonkadun ja Isoraastuvankadun risteykseen, Kuninkaankadulle Isopoikkikadun risteykseen ja Kuninkaankadulle Isokirkkokadun risteykseen.


Kävelykatukyselyllä kerätään käyttäjien kokemuksia

Osana Kävelystrategian jalkauttaminen Vanhaan Raumaan –hanketta, Rauman kaupunki kerää käyttäjäkokemuksia kävelyyn ja kävelykatuihin liittyvän kyselyn avulla.
Kyselyyn voi vastata osoitteessa https://link.webropol.com/s/kavelykatukysely 11.8. asti. Kyselyn avulla kaikki halukkaat voivat kertoa mielipiteensä kävelykaduista ja liikkumisesta Vanhassa Raumassa.

Kävelykatuajan poikkeukselliset liikennejärjestelyt puretaan maanantaina 9.8. Myös kukka-astiat kuljetetaan pois.
Kävelykatuajan järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Rakastunut Raumaan -yhteisö, Rauman Yrittäjät ry ja Rauman kaupunki.

  • Kävelykatuaika: 1.7. - 8.8.2021
  • Kävelykatu: Jalankulkualue, jonne autolla ajo sallittu vain huoltoajon muodossa.
  • Huoltoajo: Tavaroiden/henkilön kuljetus. Pysäköinti kielletty.
  • Kauppatori: Torille ajo sallittu. Vähäkirkkokadun ajosuuntaa muutetaan kävelykatuajaksi, joten torille ajo mahdollista. Torin läheisyydessä on parkkipaikkoja
  • Lisätietoa alueen parkkipaikoista TÄÄLLÄ

Kävelykatu sijoittuu alueelle Kauppakatu välillä Savilankatu-Vähäkirkkokatu ja Kuninkaankatu välillä Isokirkkokatu-Savilankatu