Kävelykadut valtaavat Vanhan Rauman heinäkuussa

Kävelykatuaika tulee tänäkin vuonna kestämään kolme viikkoa Vanhassa Raumassa. Autoja alueella tulee silti liikkumaan, sillä asukkailla ja yrittäjillä on oikeus ajaa kiinteistöilleen. ”Kävelykadulla jalankulkija on kingi, autoilijoiden on mukauduttava jalankulkijoiden vauhtiin ja annettava tilaa heille”, Rauman kaupungin suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja muistuttaa. Tavarantoimittajien tulee myös huomioida kävelykatuaika ja ajoittaa toimituksensa mielellään aamuun, jotta kadut saadaan rauhoitettua päivisin.

Kävelykatuaika yrittäjän silmin

Kävelykatuaika vaikuttaa jalankulkijoiden ja autoilijoiden lisäksi Vanhan Rauman alueen yrittäjien ja asukkaiden arkeen. Kävelykatuaika herättää keskustelua yrittäjien keskuudessa ja mielipiteitä on monia. Järjestely vaatii kärsivällisyyttä asukkailta ja kauppiailta. Kävelykatua on kokeiltu vuodesta 1976 ja monen mielestä se jo kuuluu kesään. Erityisesti läpiajoa kannattaa välttää kävelykatuaikana.

“Kävelykatu varmasti jakaa yrittäjien mielipiteitä Raumalla. Mutta näkisin että etenkin kuumimpaan turistisesonkiin pitsiviikolla se sopii vanhaan Raumaan. Monesti autolla liikkuvat ostajat tietävät mitä ovat hakemassa kuin taas turistit tekevät heräteostoksia ja kävellessä heillä on aikaa tehdä ikkunashoppailua ja tutustua eri liikkeiden tarjontaan”, Torin jäätelökioskiyrittäjä Ove Lindstöm pohtii. Parkkipaikkoja on Vanhan Rauman alueella ja läheisyydessä, jolloin auton voi pysäköidä ja liikkua jalan. Huonojalkaiset asiakkaat voi tuoda liikkeen eteen autolla, mutta asioinnin ajaksi ei voi pysäköidä kävelykadulle.

  • Kävelykatuaika: 8.-28.7.2019
  • Kävelykatu: Jalankulkualue, jonne autolla ajo sallittu vain huoltoajon muodossa.
  • Huoltoajo: Tavaroiden/henkilön kuljetus. Pysäköinti kielletty.
  • Kauppatori: Torille ajo sallittu. Vähäkirkkokadun ajosuuntaa muutetaan kävelykatuajaksi, joten torille ajo mahdollista. Torin läheisyydessä on parkkipaikkoja
  • Lisätietoa alueen parkkipaikoista TÄÄLLÄ

Kävelykatu sijoittuu alueelle Kauppakatu välillä Savilankatu-Vähäkirkkokatu ja Kuninkaankatu välillä Isokirkkokatu-Savilankatu