Markus Niemelä, yrittäjä

Maailmalla kiertävä Markus Niemelä vastaa empimättä ”Kyllä, ehdottomasti!” kysymykseen ”Tunnetko olevasi raumalainen?”. Uotilassa kasvanut Markus on juurtunut vahvasti Raumalle ja tuo mielellään esiin kotipaikkansa aina kun se on mahdollista. ”Sain täältä hyvät eväät elämälle. Ja kun on kiertänyt maailmaa ja nähnyt miten asiat hoidetaan muualla, ei voi kuin kiitellä Raumaa. Sitä on vaikea selittää, mutta täällä tuntuu kaikki sujuvan niin luonnikkaasti. Täällä riittää oma aktiivisuus ja asiat rullaavat eteenpäin. Raumaan on helppo rakastua. Raumalla kaikki rullaa".

Entinen moottoriurheilija tunnetaan nykyisin yrittäjänä, joka kiertää ympäri maailmaa järjestämässä hauskoja juoksutapahtumia. Idea syntyi kaveriporukalla Monnankuopilla. ”Kukapa olisi uskonut, että värijuoksulla voisi päästä tähän missä nyt ollaan”. Markus tarkoittaa isoa askelta, joka julkistettiin 18.9.2018 Helsingin Pörssitalolla. Rush Factory-konserni listautui Nasdaq Helsingin First North -markkinapaikalle. Rush Factoryn kotipaikka on Rauma ja se omistaa Niemelän muut yritykset sekä kaikki oikeudet yritysten järjestämiin tapahtumiin.

Raumalta vauhdilla maailmalle

Vauhti ja omien rajojen kokeilu ovat aina viehättäneet Uotilan kasvattia. Sormi ei ole mennyt suuhun, jos valmiina ei ole ollut sopivia puitteita urheiluun tai temppuiluun. Uotilan metsäiseen rinteeseen syntyi kaveriporukalla oma hyppyri lumilaudalle ja talviharjoitteluhalliin vietiin omat rampit fillaritemppiluun. Moottoriurheilun Markus aloitti kartingilla jo lapsena. Koko perhe oli mukana tukemassa pojan innostusta: ”Olen tosi kiitollinen vanhemmilleni. He ovat aina olleet tukenani”, muistelee Markus, jonka kilpa-ajo autoilla päättyi vakavaan loukkaantumiseen Sprint car -sarjalla vuonna 2014. ”Vanhenin sillä yhdellä sekunnilla vuosia. Sain aivovamman, joka rajoittaa koko elämääni. Itseä kuuntelemalla olen oppinut tulemaan sen kanssa toimeen ja tiedän rajani”. Urheilu-uran jäätyä taustalle oli aika keskittyä oman yritystoiminnan kehittämiseen.

Gyl Raum o ain Raum

”Kyllä muiden mielestä taidan edelleen puhua raumaa”, nauraa Markus kysymyksen paikallisesta murteesta. Satakunnassa Markus ei montaa yötä vuodessa ehdi viettää. Matkalaukku on pakattuna aina ja lentokentät ovat tulleet tutuiksi. Englannissa on asunto, jossa eniten tulee vietettyä aikaa. ”Rauma on rakas edelleen. Viihdyn meren rannalla. Vanhaa Rauma jaksaa yllättää vieläkin. Kuljen paljon juosten ja pyöräillen ja kun poikkeaa tutulta reitiltä, voi löytääkin jotain uutta katseltavaa”, kertoo Markus Niemelä, joka listaa tärkeiksi paikoiksi Raumalla myös Poroholman.

Markus sai hienon Rakastunut Raumaan -kassin, joka olkapäällä kelpaa maailmalla kiertää

Lue lisää Markus Niemelän pörssiuutisesta Rauman Yrittäjät ry:n sivuilta täältä.