Pitsiviikon aiheuttamat muutokset keskustan ajojärjestelyihin 25.7. alkaen

Kaupunkifestivaali Pitsiviikko vaikuttaa Rauman keskusta-alueen liikennejärjestelyihin maanantaista 25.7. alkaen. Tapahtuma-alueiden rakentaminen sulkee katuja ajoneuvoliikenteeltä keskustassa, vaikuttaa pysäköintiin ja siirtää paikallisliikenteen pysäkkien paikkaa. Liikenteeltä suljetuilla katuosuuksilla sallitaan tapahtuma-aikana ainoastaan välttämätön huoltoliikenne ja kiinteistöille ajo.

Kansainväliset Suurmarkkinat rakentuvat keskustan alueelle

Kansainvälisten Suurmarkkinoiden markkina-alue avataan yleisölle keskiviikkona 27.7. klo 10. Alueen rakentaminen alkaa maanantaina 25.7. Pakkahuoneenkadun pysäköintiruudut poistetaan käytöstä, ja paikallisliikenteen pysäkit siirretään Savilankadulta Pakkahuoneenkadulle.

Tiistaina 26.7. keskustan alueelle sijoittuva markkina-alue suljetaan liikenteeltä. Vänninkadun ja Pakkahuoneenkadun välinen katuosuus Nortamonkadusta suljetaan puomeilla. Liikenteenohjaajien valvomia puomeja tulee myös Valtakadulle Tehtaankadun ja Valtakadun risteykseen sekä Kalliokadulle Lyseokadun ja Kalliokadun risteykseen. Kanavakatu on suljettu liikenteeltä Kanalinrannasta Lyseokadun risteykseen saakka.

Savilankatu suljetaan liikenteeltä välillä Pakkahuoneenkatu–Kuninkaankatu. Nortamonkadun pikavuoropysäkki on markkinoiden ajan pois käytöstä. Savilanpuiston taksiasema toimii normaalisti koko Pitsiviikon ajan.

Tapahtuma-alueella sijaitsevien liikkeiden huoltoajo pyydetään suorittamaan 26.–30.7. aamuisin ennen klo 10. Pelastus- ja huoltotiet pidetään auki kaikilla suljetuilla katuosuuksilla.

Mustan pitsin yö sulkee lisää katuja 29.7.

Mustan pitsin yönä perjantaina 29.7. suljetaan lisää katuja liikenteeltä. Järjestelyillä turvataan tapahtumakävijöiden liikkuminen alueella.

Pysäköintipaikkoja löytyy keskustan ulkopuolelta ja esimerkiksi tilapäisenä pysäköintialueena toimivalta Karin koulun sisäpihalta. Tapahtuman tilapäinen pyöräparkki sijaitsee Valtakadulla kaupungintalon edustalla.

Kävelykatuaika jatkuu Vanhassa Raumassa myös Pitsiviikon aikana. Kävelykatualueen yrittäjille ja asukkaille kiinteistöille ajo on sallittu ajoluvalla. Myös huoltoajo on sallittu. Vanhan Rauman aluetta koskevia ajolupia myöntää Palvelupiste Pyyrman, osoitteessa Valtakatu 2 A.

Pitsiviikon liikennejärjestelyt puretaan maanantaina 1.8.

 (tiedote Rauman kaupungin sivuilta)