Kävelykatuaika alkaa Vanhassa Raumassa 17.6.

Kävelykatuaika alkaa Vanhassa Raumassa perjantaina 17.6., jolloin Kuninkaankatu ja Kauppakatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä 31.7. asti. Kävelykatuajan liikennejärjestelyt puretaan 1.8.

Kauppakatu suljetaan liikenteeltä välillä Savilankatu-Vähäkirkkokatu ja Kuninkaankatu välillä Isokirkkokatu-Savilankatu.

Vähäkirkkokatu muutetaan yksisuuntaiseksi Kuninkaankadulta Kauppakadulle päin, jotta autoliikenne torille mahdollistuu. Väliaikaiset liikennejärjestelyt osoitetaan liikennemerkeillä.

– Torille saa ajaa koko kävelykatuajan Kuninkaankadun suunnasta. Myös torin parkkipaikka on käytössä, Rauman kaupungin suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja kertoo.

Kiinteistöille ajo on sallittu kävelykatualueen yrittäjille ja asukkaille ajoluvalla. Myös huoltoajo on sallittu.

Autoilijoiden ja pyöräilijöiden täytyy sovittaa nopeutensa kävelykadulla jalankulkijoiden nopeuteen sekä annettava jalankulkijoille esteetön kulku.

– Muuttuneet liikennejärjestelyt tulee huomioida ja niitä kuuluu noudattaa turvallisuuden vuoksi. Kävelykatuaikana Vanhassa Raumassa on noin puolet enemmän kävijöitä kuin muuten kesällä, ja Pitsiviikon aikana vielä enemmän, Pajuoja kertoo.

Tänä kesänä kävelykatuaika on reilut kuusi viikkoa.

– Kävelykatuaikaa on laajennettu aiemmista vuosista. Vanha Rauma avautuu parhaiten jalankulkijalle, mutta parkkipaikkojakin riittää. Haluamme palvella sekä autoilevia että käveleviä asiakkaita, Rakastunut Raumaan -yhteisön puheenjohtaja Jari Haarala sanoo.

Wihertoimi toimittaa kukka-astioita kävelykatualueen alkupisteisiin tehostamaan ajokiellon merkitystä.