Jessica Uussaari säkenöi kotikaupunkinsa teatterin tähtenä

Jessica Uussaari tekee teatteridebyyttinsä Rauman Kaupunginteatterin Muukalainen-musiikkinäytelmässä.

Rauman Kaupunginteatterin syksyä värittää rakkaudesta, kaipuusta, ihailusta ja ripustautumisesta kertova musiikkitarina Muukalainen. Yksi tunteikkaita säveliä yleisölle välittävistä näyttelijöistä on raumalaislähtöinen Jessica Uussaari.

Hän on tehnyt Muukalaisessa teatteridebyyttinsä. Roolihahmo on eronneesta perheestä lähtöisin oleva teini-ikäinen tyttö.

- Vaikka Muukalainen onkin draamaa, niin mukana on paljon hauskoja hetkiä. Katsojat ovat aistineet lämpimän tunnelman ja saaneet myös nauraa. Oma hahmoni on teini-ikäinen tyttö, joka päästelee suustaan sellaisia teini-ikäisten hassutteluita, mutta kuitenkin hyvällä maulla ja hauskasti, Uussaari kertoo.

Aiempaa kokemusta teatterilavoista 22-vuotiaalla Uussaarella on kesältä 2017. Hän oli mukana Seinäjoen Tangomarkkinoiden aikaan Rauman Kaupunginteatteristakin tutun Heikki Paavilaisen ohjauksessa neljä näytöstä sisällään pitäneessä Suomen onni -produktiossa.

- Minusta on kasvanut näyttelijä kuitenkin vasta tämän Muukalainen-näytelmän myötä. Tai enhän minä vielä valmis näyttelijä ole, mutta tämä on tuonut uskallusta sekä suurta kipinää näyttelijäntyöhön.

"Muukalaisessa käydään läpi koko tunneskaala. On asioita, jotka koskettavat ja jotka naurattavat", Jessica Uussaari kertoo.

Oppia kokeneilta kollegoilta

Voice of Finland -laulukilpailun kautta vuonna 2016 koko kansan tietoisuuteen ponnahtaneella valovoimaisella tähdellä on vankka kokemus esiintymisestä.

- Suurin ero on ehkä siinä, että laulajana olen lavalla omana itsenäni, ja nyt näyttelen roolihahmoa. Mahdollisuus olla joku muu, on yksi niistä syistä, miksi nautin näyttelemisestä.

Uussaari kertoo käyneensä ahkerasti teatterissa nykyisessä asuinkaupungissaan Turussa. Sieltä hän on ammentanut juttuja omaan näyttelemiseensä.

- Kontakti on yksi tällaisista asioista. Kun näyttelijä on lavalla, ei hän voi olla kontaktissa suoraan yleisöön, vaan vastanäyttelijöihin. Olen ottanut sellaisen ohjenuoran, että älä näyttele, vaan ole se roolihahmo. Se tuo aitouden tekemiseen.

Hyvää oppia näyttelijäntyöhön Uussaari saa myös kollegoiltaan. Muukalaisen roolissa nähtävä Heimo Korhonen siirtyy 35 Rauman Kaupunginteatterissa työskentelemänsä vuoden jälkeen viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Muukalaisessa ovat mukana myös laulaja-näyttelijä Anna Hanski sekä Juha Kulmala.

- Heimolta voi ottaa oppia sellaisesta seesteisyydestä ja rauhallisuudesta. Häneltä olen oppinut, että lavalla ei aina välttämättä tarvitse tehdä paljoa ja hosua joka suuntaan. Kun Heimo menee lavalle ja sanoo repliikkinsä, niin pelkästään jo se on uskottavaa.

- Anna taas tuo paljon lämpöä tähän meidän työskentelyymme. Hän on hyvä esimerkki siitä, miten kaikki mitä lavalla tapahtuu, tulee luonnostaan ja uskottavasti. Anna on myös tuki ja turva, jota voi vaikka halata, kun tulee sellainen tarve, Uussaari naurahtaa.

Tutustu Muukalainen-musiikkinäytelmään klikkaamalla tätä kuvaa.

Teatteri tarjoaa elämyksiä ja erilaisia tunteita

Debyyttinäytelmä kotikaupungissa on Uussaarelle todella iso asia.

- On aivan mahtavaa päästä avaamaan oma näyttelijäura juuri Raumalla. Jonain päivänä on hienoa muistella, että kaikki tämä on lähtenyt juuri täältä.

Katsomoon ovat löytäneet monet sukulaiset ja tutut. Minkälaista palautetta Uussaari on saanut?

- Äitini jännittää esiintymisiäni laulajana todella paljon. Nyt kun hän oli katsomassa Muukalaista, hän kertoi, ettei jännittänyt yhtään. Se oli todella yllättävää, mutta ehkä se kertoo siitä, että minun pitäisi jatkaa tällä alalla, Uussaari nauraa.

Hän korostaa, että teatteri tarjoaa ihmisille monenlaisia elämyksiä ja oppia elämästä.

- Esimerkiksi Muukalaisessa käydään läpi koko tunneskaala. On asioita, jotka koskettavat ja jotka naurattavat. Jotkin jutut myös herättävät erilaisissa ihmisissä erilaisia tunteita.

Muukalainen tarjoilee tunteita koskettavalla musiikkimatkalla aina vuoden 2019 huhtikuun alkuun saakka. Lipunmyynti on käynyt kiivaana, joten omat liput kannattaa varata nyt.

Lue lisää Muukalaisesta ja varaa liput osoitteesta www.raumanteatteri.fi