Kaupungin komein valikoima kylmää herkkua – ”jäätelöiden maku tulee aina aidoista marjoista ja hedelmistä”

Suomalaiset syövät eniten jäätelöä koko Euroopassa. Suomalaisten jäätelönkulutuksessa on yksi erikoispiirre: se jatkuu läpi vuoden, jäätelö maistuu myös kylmän talven keskellä. Rauman kahvilatarjonta vahvistui huhtikuussa ihanalla uutuudella, kun noin viittäkymmentä jäätelömakua tarjoileva Jäätelökauppa avasi ovensa.

- Tarjoilemme Minetti-jäätelöä, jonka italialainen Giuseppe Minetti toi Tampereelle vuonna 1925. Nykyisin jäätelöt valmistetaan raaka-ainesaatavuuden vuoksi Saksassa, mutta edelleen alkuperäisin italialaisin menetelmin, yrittäjä Katja Höyden-Kalli kertoo.

Hoiva-alan yrittäjänä toimiva Katja päätyi jäätelökauppiaaksi osin sattumalta.

- Viime kesänä minulla oli Minetti-kioski Tarvontorin laidalla, sillä halusin tarjota tyttärelleni kesätyöpaikan. Tänä kesänä emme ensin saaneet paikkaa, joten kerkesin vuokrata nämä Jäätelökaupan tilat. Seuraavana päivänä tuli tieto, että Keskuspuiston paikka olisi sittenkin vapaana. Nyt meillä on nämä molemmat, Katja kertoo.

Jäätelökauppa on äidin ja tyttären yhteistyötä.

Tytär Laura Nuurtomaa vaikuttaa tilanteeseen tyytyväiseltä, töitä riittää. Laura onkin tällä hetkellä pitkälti vastuussa Jäätelökaupan asioiden hoidosta.

- Tässä sitä ollaan, vaikka olen vannonut, että minusta ei koskaan tule yrittäjää! Olen nähnyt äidin kautta, kuinka kesälomia on mahdoton pitää ja töitä on tehtävä, vaikka kuinka olisi kuumetta, Laura kertoo.

Jäätelökauppa palvelee ympäri vuoden. - Syksyn myötä valikoimamme monipuolistuu, mutta en halua vielä paljastaa kaikkea, Katja hymyilee.

Italialaista herkkua paikallisin höystein

- Minetti-jäätelöt eroavat ns. normaaleista jäätelöistä siinä, että jäätelöissä on runsaasti sitä, mistä maku tulee. Esimerkiksi mansikkajäätelössä on oikeasti mansikkaa, ei mitään keinotekoista. Näin maut todella ovat aitoja, Katja kertoo.

Juuri julkaistulla jäätelöannoslistalla on kymmenkunta toinen toistaan herkullisempia jäätelöannoksia. Annoslista on äidin ja tyttären yhteistyön tulosta.

- Annoksissa käytämme paikallisten tuottajien tuoreita hedelmiä ja marjoja. Ostamme niitä REKO-ringin kautta. Muutenkin esimerkiksi kahvilan sisustus on pyritty teettämään paikallisella työvoimalla, Katja kertoo.

- Jogurtti- ja rahkapohjaiset jäätelöt ovat kivoja, kun niitä saa lisukkeilla tuunattua monenlaisiksi, Laura vinkkaa.

- Jäätelölistalta oma suosikkini on ehdottomasti ihana annos nimeltä Vadelmavene, Laura kertoo täysin itse suunnittelemastaan annoksesta.

Minettijäätelöt ovat luontaisesti vähälaktoosisia. Laktoositonta vaihtoehtoa maitojäätelöistä ei ole, sillä maitoa pyritään käsittelemään mahdollisimman vähän.

- Tumma suklaa ja chilisuklaa-appelsiini -jäätelöt ovat maidottomia. Niiden lisäksi erilaisia sorbetteja meillä on useita. Ne ovat luonnollisesti sekä maidottomia että munattomia, Katja kertoo.

Runsaasta valikoimasta sekä juuri julkaistusta annoslistasta löytyy myös vegaanisia vaihtoehtoja.

Jäätelökauppa palvelee laadukkaan jäätelön ja hyvän kahvin ystäviä kesäaikaan seitsemänä päivänä viikossa.