Kapteenin pöydässä tavataan tuttuja ja kuullaan hauskoja tarinoita

Ravintola Kapteeninhuone tarjoilee päivittäin vaihtuvia lounasherkkuja viikon jokaisena arkipäivänä. Vain kivenheiton päässä keskustasta Kalliokadulla sijaitsevan ravintolan listalta löytyy makuja moneen makuun - niin maalta, mereltä kuin ilmasta.

Suureksi suosikiksi on noussut päivittäin tarjolla oleva runsas alkupalapöytä. Paljon kehuja saanut tarjoilu sisältää kalaa, lihaa, salaattia, juustoja, leipää ja vaikka mitä. Ja mikä parasta, alkupalapöydän antimista voi nauttia nimensä mukaisesti joko pääruoan alkuun tai itse pääruoaksi.

Lounashetken kruunaa päivän jälkiruoka ja sen yhteydessä nautittu kahvi tai tee.

Kapteeninhuoneen runsaan alkupalapöydän antimista voi nauttia alkuun tai pääruoaksi.

Ihmisiä ja tarinoita yrityselämästä

Kaikista näistä herkuista on päässyt nauttimaan myös moni tuttu paikallinen henkilö. Ravintola Kapteeninhuoneen nettisivuilla ilmestyy nimittäin joka toisen viikon perjantai Kapteenin pöydässä -juttusarja, jossa eri yhteyksistä tutut henkilöt kertovat lounaalla kuulumisiaan.

Ensimmäinen Kapteenin pöydässä ilmestyi reilu vuosi sitten marraskuussa 2017. Tuolloin vieraana oli Kapteeninhuonetta pyörittävän Rauman Hovi Oy:n hotellien Kalliohovin ja Raumanlinnan hotellijohtaja Iiro Ignatius.

Yrittäjäsuvun vesan jälkeen ravintolan isossa pyöreässä kulmapöydässä ovat istuneet yrityksen omasta väestä Hovin järjestelmä- ja jakelukanavapäällikkönä työskennellyt Mika Holmqvist sekä keittiöpäällikkö Anne Sulo.

Paikallisesta yritysmaailmasta on päästy lukemaan huoltamoyrittäjä Saku Kiikolan ajatuksia, Radio Ramonan toimitusjohtaja Jari Naarmalan muistoja sekä Rauman Yrittäjät ry:n toiminnanjohtaja Sari Petterssonin ja viimeisimpänä Rauman vuoden 2018 nuoreksi yritykseksi valitun Sorcolor Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Sorosen mietteitä. Myös vuoden 2017 raumalaiseksi valittu Raum Rome Paris -yrittäjä Iiro Koski vieraili Kalliokadulla kesäkuun alussa.

Kapteeninhuoneen herkullista aurajuustolohta uuniperunalla ja ranskankermatäytteellä.

Kiekkokaupunki Rauma

Rauma on jääkiekkokaupunki, joten Kapteenin pöytään on istunut myös moni lätkän parissa työskentelevä. Lukosta jo toisaalle siirtynyt Lauri Tukonen kertoi muun muassa ajastaan Pohjois-Amerikassa, samoin kuin parasta aikaa pelipaikkaa kirkkaimmista valoista tavoitteleva toisen polven kiekkotähti Aleksi Saarela.

Ennen käynnissä olevan Liiga-kauden alkua pöydän ympärille kokoontui Rauman Lukon kapteenisto eli Janne Niskala, Toni Koivisto, Tapio Laakso ja Arttu Ilomäki. Ammattikiekkoilijat muun muassa arvioivat toistensa johtajuutta.

Kapteenin pöydässä on istunut myös olympiamitalisti, sillä Pyeongchangin olympialaisista naisleijonien mukana pronssimitali kaulassa kotiutunut maalivahti Eveliina Suonpää vieraili ravintolassa viime maaliskuussa.

Joulukuun alussa lounaalla vieraili muun muassa 971 Liigan runkosarjaottelun ja 687 tehopisteen käsittäneen uransa marraskuussa lopettanut Ville Vahalahti.

Juttusarjassa on tutustuttu myös jään ulkopuoliseen elämään, eli niihin tekijöihin, jotka omalta osaltaan ovat mahdollistamassa lajin vetovoimaa. Sinikeltainen ääni eli jääkiekkoselostaja Risto Leino kertoi tarinoita selostusreissuiltaan viime maaliskuussa ja juniorikiekkoilijan isä, joukkueenjohtaja Mikko Aikko puolestaan kertoi huhtikuussa, minkälaista tukea juniorikiekko tarvitsee.

Rauman Lukon toimistolta vieraina ovat olleet markkinointi- ja tapahtumajohtaja Mikael Eklöf sekä omalla pelaajaurallaan 475 SM-liigan runkosarjaottelua pelannut myyntijohtaja Mika Laaksonen.

Ravintola Kapteeninhuoneen legendaarinen pippuripihvi. Oletko jo maistanut?

Urheilua ja kulttuuria laajalla rintamalla

Muutakaan urheilua ei ole unohdettu, sillä pöydässä ovat muistelleet myös Salibandyliiga-pelaaja Janne Hyvönen, Feran naisten Superpesis-joukkueen kapteeni Miia Tervonen ja viime kauden päätteeksi pitkän taistelun jälkeen jalkapallon kakkosdivisioonaan nousseen Pallo-Iirojen kilpailupäällikkö Juho Suoramaa.

Myös kulttuuri on ollut vahvasti edustettuna. Viimeisimpänä eli marraskuun puolivälissä juttusarjassa vieraili aina yhtä hurmaava ja värikäs komedienne Tuija Piepponen. Lisäksi vieraana ovat olleet Rauman kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva, Rauma Blues -festivaalia alusta lähtien järjestämässä ollut Tunnu Pärssinen, raumalainen stand up -koomikko Joel Tervonen ja bloggaaja Maija Männistö.

Kuin pisteenä i-kirjaimen päällä Kapteeninhuoneella on vieraillut myös itse Joulupukki.

Herkkua mereltä - pariloitua siikaa juuresperunapyreen ja yrttiöljyn kera.

Kapteenin pöydässä -juttusarjan tarinat ilmestyvät joka toinen perjantai osoitteessa www.kapteeninhuone.fi. Ota Ravintola Kapteeninhuone seurantaan Facebookissa ja Instagramissa, ja pysyt aina mukana viimeisissä kuulumisissa.

Ravintola Kapteeninhuoneen lounas on tarjolla maanantaista perjantaihin klo 11.00-14.00. Lounaslistan löydät tästä.

A la carte on tarjolla maanantaista lauantaihin klo 16.00-22.00. Kapteeninhuoneen A la carte -listaan voit tutustua täällä.

Ravintola Kapteeninhuone, Kalliokatu 25, 26100 Rauma.
Puh. 02 83881 / kapteeninhuone@kapteeninhuone.fi

Kapteeninhuoneen lounaan voi kruunata päivittäin vaihtuvalla jälkiruoalla.