Yritysidea lasten äidilleen antamasta joululahjasta – Hilsun Akvaarionurkan tarina

Vanhankirkonkadulla palveleva Hilsun Akvaarionurkka on nimensä mukaisesti kattava akvaariotarvikkeita- ja kaloja myyvä lemmikkitarvikeliike. Kalojen lisäksi Hilsun Akvaarionurkasta ruokansa löytävät niin kissat, koirat, kanit kuin linnutkin.

Yrittäjä Hillevi Virtanen perusti Hilsun Akvaarionurkan 27 vuotta sitten, jolloin oli itse juuri aloittanut innokas akvaristi. Lehtiä ja kirjoja selaillessaan Hillevi bongasi upeita akvaarioita hienoine kaloine ja sisustuksineen.

- Harmitti kun Raumalta ei löytynyt liikettä, josta akvaariotarvikkeita olisi saanut. Silloin päätin, että minä perustan sellaisen, Hillevi kertoo.

Ilpo ja Anne Lanki ovat Hilsun Akvaarionurkan vakioasiakkaita. Lankien kotoa löytyy niin kaloja, koiria, marsuja kuin undulaattejakin.

18 vuoden ajan Hillevi teki kahta työtä päällekkäin ja Akvaarionurkka oli auki iltaisin päivätöiden jälkeen.

- 2009 jäin eläkkeelle päivätyöstä ja olen keskittynyt täysin tähän liikkeeseen, iloinen yrittäjä kertoo.

Akvaarion katselu rauhoittaa työpäivän jälkeen

- Veljelläni oli akvaario ja minäkin olin sellaisesta pitkään haaveillut. Sopivaa tilaisuutta ei kuitenkaan tullut, milloin oli puute tilasta, milloin rahasta, Hillevi juttelee yli kolmenkymmenen vuoden takaisia muistoja.

Akvaariohaave oli jo lähestulkoon unohtunut, kunnes jouluna tasan kolmekymmentä vuotta sitten Hillevin lapset yllättivät.

- Muksut ostivat minulle akvaarion joululahjaksi. Hankin silloiseen 112 litran vetoiseen akvaariooni kaikki mahdolliset välineet, innostus oli niin kova, Hillevi nauraa.

"Kun tein vielä kahta työtä, istuin iltaisin huushollin siivottuani säkkituoliin akvaarion eteen rauhoittumaan. Usein nukahdin siihen", Hillevi kertoo akvaarioiden viehätyksestä.

Hilsun Akvaarionurkka laajensi valikoimaa jo pian aloittamisen jälkeen, kun naapurustossa asuvat tytöt tulivat kyselemään kaneillensa ruokaa.

- Siitä se on valikoima aikaa myöten paisunut. Nyt jo pelkkiä koirien leluja on meillä valtava määrä, Hillevi kertoo.