Tanskalaista designia tyylitietoisille lapsille

Koti-Vakka palvelee nykyään paitsi laatutietoisia aikuisia, myös heidän jälkikasvuaan. Pikku-Vakka, ”shop in shop”, on täynnä toinen toistansa suloisempia lastentarvikkeita- ja vaatteita.

Pikku-Vakka sai alkunsa, kun Koti-Vakan Leena Kujansuu etsi omalle lapselleen laadukasta ja kaunista päällepantavaa. Valikoima Raumalla oli kuitenkin rajallinen.

- Huomasin, että täältä puuttuu tietynlaisia juttuja. Pidän skandinaavisesta selkeästä tyylistä ja halusin valikoimaan jotain ns. perusmerkkien ulkopuolelta. Kun vielä Marimekko supisti lastenvaatetarjontaansa, oli aika etsiä uusia merkkejä, Kujansuu kertoo.

Knast by krutter -body. Kuvassa oikeassa alalaidassa suuren suosion saavuttanut Oot niin ihana -vauvakirja. Suloisien kansien väliin tallettuu lapsen ensivuodet.

Pikku-Vakan valikoima koostuu tällä hetkellä noin kymmenen eri design-merkin tarjonnasta. Mukana on myös pieniä brändejä, kuten suomalainen Pono-design.

- Suurin osa merkeistä on tanskalaisia, heillä on hienoa osaamista näiden lastentarvikkeiden kanssa, Kujansuu iloitsee.

"Liewoodilla on yksinkertaisen tyylikkäitä tuotteita. Esimerkiksi tässä kylpytakissa suloiseen designiin on yhdistetty käytännöllisyys, napit."

Kujansuu ymmärtää pienen paikkakunnan pelisäännöt kilpailun suhteen.

- Emme halua kilpailla kenenkään kanssa samoista merkeistä. Olemme muodostaneet oman valikoiman ja etsimme jatkuvasti pieniä, ihania design-merkkejä, Kujansuu kertoo.

Suurin osa tuotteista käy läpi testikierroksen Kujansuun toimesta.

- Kun kotoa löytyy käyttäjä, tiedän esimerkiksi vaatteiden laadun henkilökohtaisesti. Näin vaatteita voi myydä hyvällä omalla tunnolla laadukkaina, Kujansuu kertoo.

Arjen kauneutta käytännöllisessä designissä

Koulutukseltaan Kujansuu on tuotantotalouden insinööri. Tietokoneella istumisen sijaan kauniit ja käytännölliset tuotteet ja niiden parissa työskentely kiehtoo Kujansuuta.

- Tykkään työskennellä ihmisten parissa. Tässä työssä parasta on sen sosiaalinen puoli, saan tarjottua ihmisille ilonaiheita arkeen, Kujansuu muotoilee.

Pikku-Vakan väki käy vuosittain lastentarvikemessuilla haistelemassa alan uusia tuulia. Viime vuosina reissut ovat suuntautuneet esimerkiksi Kööpenhaminaan ja Pariisiin. "Otamme työmatkojen yhteyteen yleensä muutaman päivän vapaata. Lapsi kulkee reissussa mukana."

Pikku-Vakka palvelee myös netissä, verkkokauppa löytyy osoitteesta www.pikku-vakka.fi 

- Lahjaksi tulevat vaatteet ja tavarat pakkaamme aina sievästi, Kujansuu lupaa.