Kissan pissa - hajuista kamalin?

Syksyn tullen ulkoilevat kissat palailevat reissuiltaan ja viettävät yhä enemmän aikaa sisätiloissa. Sisätiloissa vietetty aika lisää myös kissanvessan käyttöä. Vuosikymmeniä lemmikkitarvikealalla työskennellyt Hillevi Virtanen on nähnyt kissanhiekkojen pitkän kehityskaaren.

- Nykyään nämä hiekat ovat materiaaliltaan todella hienoa ja kaikki minulla myynnissä olevat hiekat muodostavat hienon, kuivan paakun. Eroja hiekoissa silti on. Niin sanonut markettihiekat voivat kastuessaan muuttua melko liisteriksi, Hillevi kertoo.

Purinan kissanhiekkasarja palvelee monipuolisesti erilaisten kissojen vessatarpeita.

- Tämä mustassa astiassa oleva 4-in-1 –hiekka sulkee hajuja erityisen tehokkaasti sisäänsä. Tämä hiekka on hyvä esimerkiksi kolleille kiima-aikana, jolloin virtsa on erityisen voimakkaan hajuista, Hillevi opastaa.

Punaisessa kanisterissa oleva 24/7 –hiekka on suunniteltu useamman kissan tarpeisiin. Kun hiekkalaatikkoa käyttää monta kissaa samaan aikaan, hiekan imutehon tulee olla ensiluokkainen.

- 24/7 –hiekka on hajusteeton, muissa on pieni sitrustuoksu, Hillevi kertoo.

14,90€ maksava yhdeksän kilon kanisteri kestää yhden kissan käytöllä noin kuukauden ajan. Hillevi on huomannut kanisterikoon käteväksi paitsi käytettävyydeltään myös kuljetuksen osalta.

- Minulla käy tässä vanhempia asiakkaita, jotka kulkevat pyörällä. Tämän kokoinen pakkaus kulkee mukavasti kyydissä, Hillevi juttelee.

Hilsun Akvaarionurkka palvelee Vanhankirkonkatu yhdeksässä.

Kissan suoliston toiminta sujuvaksi

- Minulla on täällä yli kahtakymmentä kissanruokavaihtoehtoa. Kissat ovat melko ronkeleita, Hillevi nauraa.

Asiakkaan pyynnöstä ruokavalikoiman ohessa myydään nykyään myös kissoille suunnattua mallasuutetta, jonka tulisi auttaa karvapallojen hajoamista kissan suolistossa. Siistinä tunnettu kissa putsaa itseään tiuhaan, jolloin suolistoon kulkeutuu karvaa.

- Yhdessä pakkauksessa on kuusi annospussia makuinaan kala, mallas ja maksa. Mikäli nirso kissa ei mallasuutteesta pidä, sitä voi laitaa hieman esimerkiksi kissan tassuihin, josta kissa sen nuolee pois, Hillevi vinkkaa.

- Minulla on valikoimassa ruokia, joihin on lisätty suolen toimintaa auttavaa kauraa. Kaura hajottaa karvapalloja, jolloin ne on helpompi ulostaa, Hillevi kertoo.