Kauppatorille lahjoitettiin defibrillaattori

Rauman Torille on asennettu henkeä pelastava elvytyslaite, defibrilaattori. Laitteen lahjoitti LähiTapiola Lännen. Defibrillaattori on asennettu torimyyjien vessaan ja se on siellä kaikkien apua tarvitsevien käytettävissä. ”Tämä on helppo käyttää. Laite neuvoo käyttäjää, joten ei tarvitse huolehtia tekeekö jotain väärin. Defibrillaattori pelastaa henkiä ja siksi halusimme lahjoittaa tämän keskeiselle paikalle Raumalle. Tori on juuri oikea paikka”, kertoo markkinointijohtaja Esa Nummi. Defibrillaattori on elvytystapahtumassa käytettävä laite, joka antaa sähköiskun sydänlihaksen läpi autettavan keholle liimattavien liimaelektrodien kautta. Laitteella pyritään palauttamaan pumppaava rytmi autettavalle, joka on saanut äkillisen sydänpysähdyksen. Painelu-puhalluselvytys ei käynnistä sydäntä, vaan sillä voidaan "ostaa lisää aikaa" kierrättämällä verta autettavan aivoihin.

Torikauppiaat ottivat laitteen ilolla vastaan ja heitä myös koulutettiin defibrillaattorin käyttöön.

Defibrillaattoreita on asennettu muuallekin Raumalle, mm. kaupungintalolle, Lähitapiolan konttoriin ja joihinkin kauppoihin. Laitteet toimittaa raumalaisyritys SANDEA Oy.

Lähitapiola Lännen markkinointijohtaja Esa Nummi ja torikauppias Tapani Penttilä asettelivat defibrilaattori- kylttiä torin rakennuksen seinään.