Matias Marttinen, kansanedustaja

Miksi olet rakastunut Raumaan?

”Kyllä omaa kotiaan pitää rakastaa. Sitä ei voi oikein edes sanoin kuvata miltä se tuntuu, kun ajaa Helsingistä Raumalle, kotiin. Asun meren lähellä, se on tärkeä elementti minulle. Olen aina liikkunut paljon merellä”, sanoo Matias joka on kuulunut meripartiolippukunta Myrskypoikien riveihin. Eduskunnassa hän aikoo liittyä myös partioparlamentaarikkoihin. ”Tulevana kesänä on tarkoitus hankkia kavereiden kanssa purjevene. Siinä arjen murheet unohtuvat, kun nostaa purjeita ja kiristää köysiä.” Vapaa-aikansa Matias viettää pitkälti liikunnan ja urheilun parissa. ”Rullaluistelu on lempilajini ja ilokseni huomasin, että monet katuosuudet kaupungissa on jo harjattu hiekoista.”

Raumalaista näkemystä eduskuntaan

Rauman Tiilivuoresta kotoisin oleva Matias Marttinen valittiin eduskuntaan huhtikuussa. ”Onhan se kova juttu 28-vuotiaalle päästä mukaan valtakunnan politiikkaan päättäjäksi”, kertoo Matias, joka aloitti työskentelyn Arkadianmäellä ensimmäisen kerran vuonna 2013 Kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotussihteerinä. Vaikka Helsingissä on ollut asunto jo kuusi vuotta, on koti pysynyt koko ajan Raumalla. ”Mihinkäs sitä kotoaan lähtisi. Kyllä se on ollut ihan selvää pysyä raumalaisena, koska haluan vaikuttaa jatkossakin kotikaupungissanikin.” Matias on ollut kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2013 lähtien.

Matiaksen puheesta ei enää tunnista kotikaupunkia, mutta siihen löytyy hyvä syy. ”Olen tietoisesti opetellut yleiskielen. Aloittaessani työn eduskuntaryhmän tiedotussihteerinä, oli puheeni kuulemma niin raumalaista, että kokoomuksen riveissä naurettiin puolueen viestinnän muuttuvan sekavaksi murteeni takia”, nauraa Matias. Raumangiälistä ryyppyveisua Matias on opettanut kollegoilleen ja Rauma on myös kaupunkina tullut heille tutuksi. ”Haluan jatkossakin pitää Rauman lippua korkealla. Toivon, että voin tuoda vieraita ja kokouksia tänne. Voimme tutustua raumalaiseen elinkeinoelämään, sen yrityksiin sekä matkailukohteisiin.”

Mitä haluat kertoa Raumasta muille?

”Rauma on vahvan teollisuuden ja hienojen yritystarinoiden kaupunki. Muualla Suomessa Rauma tunnetaan monesti juurikin yritysten kautta, toki myös Vanha Rauma on useammalle tuttu. Raumalla on totuttu tekemään itse eikä odoteta, että joku muu tekee työn puolestamme. Meillä on omintakeinen kieli, hieno kulttuuri ja perinteet.”